Wednesday, August 1, 2012

Archiv: Co vMF Plus nenajdete 21.1.2005 MF plus str. 04 Editorial


Vážení čtenáři, rozhodl jsem se v dnešním úvodníku místo obvyklé sumarizace toho, co jsme pro vás v dnešním Plusku připravili, poukázat spíše na informace, jež v čísle nenajdete. Dnes ráno vzrušila svět zpráva, že kdosi utloukl Madonnina psíčka Rositu. Ačkoli všichni stojíme popové divě v jejím žalu po boku, zprávu o tom jsme do časopisu nezařadili. Své by o utrpení domácích zvířat jistě mohl vyprávět i kozel pana Drvoty z Hrádku nad Nisou. Nebohé zvíře doplatilo na řádění německých neonacistů, kteří v blízkém areálu textilky natáčeli filmy s fašistickou tématikou. „Byl tu takový hluk, že se nám z toho pobláznil. Museli jsme ho zastřelit,“ shrnul pro internetový magazín kozlův osud majitel.
V dnešním MF Plus nenajdete ani zprávu o tom, že se ve Spojených státech bude vysílat nová show přibližující veřejnosti prostřednictvím hraných dokumentů soudní proces proti Michaelu Jacksonovi, z něhož je zakázáno pořizovat televizní záznam.
Nepoužili jsme ani aktualitku, kterou přivezla kolegyně z Horních Počernic - prý tam masivně zlevnili máslo. Ne, že by šlo o zprávy nezajímavé, netroufám si soudit ani jejich informační hodnotu, uvádím je pouze jako ilustraci skutečnosti, že dění kolem nás nelze vtěsnat do sta tiskových stran jednoho týdeníku. Pokud bychom však přece jenom chtěli z agenturních zpráv soudit svět, mohla by nám pomoci zpráva, podle níž byly na knižní aukci v anglickém Bathu vydraženy dva tituly reprezentující dva zcela protichůdné pohledy na svět. Za první vydání opus magnum erotické literatury - Milence lady Chatterlyové z pera D. H. Lawrence - zaplatil neznámý bibliofil v přepočtu přes 150 000 korun. To o první vydání knihy primáše apokalyptiků, Lawrencova přítele Aldouse Huxleyho, Konec civilizace, byl zájem o poznání menší. Nový majitel za ni zaplatil „pouhých“ šestadvacet tisíc korun. Z toho plyne poučení, že dokud jde lidem spíše o sex než o záhubu, není to s námi tak zlé.
S přáním hezkého víkendu se za týden na shledanou těší 

No comments: